Documento: Με χρήματα της ΕΕ έκανε προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ το 2017 ο Νίκος Ανδρουλάκης

 Στην αποκάλυψη ότι ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, έκανε προεκλογική καμπάνια για τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου του Κινήματος (τότε λεγόταν “Δημοκρατική Παράταξη”) χρησιμοποιώντας κονδύλια του Ευρωκοινοβουλίου, προχωρεί το Documento. Μάλιστα έχει ήδη γίνει γνωστό ότι η εφημερίδα ζήτησε τις απαντήσεις του κ. Ανδρουλάκη οι οποίες όμως δε δόθηκαν.

Τα κονδύλια αυτά φυσικά δεν προορίζονταν για τέτοιους σκοπούς, άρα υπήρξε παρανομία σε σχέση με τους “νόμους” της ΕΕ, αλλά και θέμα ηθικό σε σχέση με τους συνυποψηφίους του.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν στις 12 Νοεμβρίου 2017, και συμμετείχαν εννέα υποψήφιοι. Εκτός από την Ελλάδα κάλπες στήθηκαν σε Κύπρο, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες της Ευρώπης. Επίσης κάλπες στήθηκαν σε Η.Π.Α., Καναδά και Αυστραλία.

Επειδή κανένας από τους υποψηφίους δεν κέρδισε την απαιτούμενη πλειοψηφία, διεξήχθησαν επαναληπτικές εκλογές στις 19 Νοεμβρίου, μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Άλλοι υποψήφιοι ήταν ο επικεφαλής του κινήματος Το Ποτάμι Σταύρος Θεοδωράκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης και άλλοι.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Φώφη Γεννηματά, η οποία επικράτησε του Νίκου Ανδρουλάκη με 56,75%.

Η ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε προεκλογική εκστρατεία για να γίνει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με χρήματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που δίνονται στους Ευρωβουλευτές για Ευρωπαϊκές δράσεις. Δεν είναι μόνο κάτι ανήθικο σε σχέση με τους συνυποψήφιούς του (όπως η Φώτη Γεννηματά, ο Σταύρος Ανδρουλάκης (σ.σ. Σταύρος Θεοδωράκης), ο Γιάννης Ραγκούσης ) που πλήρωναν από την τσέπη τους την εκστρατεία αλλά και παράνομο. Έδινε τις αποδείξεις λέγοντας ότι αφορούν εκδηλώσεις στα πλαίσια της ιδιότητας του Ευρωβουλευτή. Εξαπάτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το DOCUMENTO έχει θέσει ολα τα στοιχεία σε γνώση του Ανδρουλάκη για να απαντήσει αλλά δεν το έκανε όπως οφείλει. Σιωπηλή αποδοχή της ενοχής

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί